Hur Svarar Man På “Läget” Frågan?

Händer det att du frågar eller behöver svara på en-ords frågan: “Läget?”

Det är något man kan utveckla med att man har en slags beredskap inför att den frågan skall fastna på ens fönsterruta när man far omkring i vardagen. Man viftar bort det men att svara “Bra tack! Och själv?” What’s up frågan är mer ett sätt att säga någonting mer än att verkligen förvänta sig ett svar. Några tycker att det är bättre än att inte få någon fråga alls medan andra hoppar gärna över ritualen.

Men vad sägs om att svara på frågan: “Läget?” med svar av typen: “Vill du verkligen veta?” Det förpliktar kanske vissa med ett överkänsligt samvete eller ett samvete överlag. Svaret till denna motfråga kanske skulle kunna bli något i stil med: “Nej, faktiskt inte!” Där borde det kanske ta slut. Men någon envis rackare kanske vill då fråga: “Varför frågade du då?” Då blir det svårt att svara något vettigt. Man kan inte säga att man vill vara lite normal och social men ändå hålla det så ytligt som det bara går.

Så vad sägs om en rolig följd av möjliga svar på frågan “What’s up?”/”Läget?” Jag sitter gärna och klurar ut några svar som kan få igång skratt eller aha upplevelser. Men vad förseslår du käre läsare? Jag suddar självfallet bort allt vulgärt och på annat sätt olämpligt.

Ed Askmo
KnowsAbout.com

Leave a Reply